SCREAMO.NL

>> Blog-Screamo

Blog-Screamo[ 2007-12-21 ]

We need screamo in the Netherlands!

http://www.screamo.nl/webimg/wanted.png

 

There are not many screamo-acts who play in the Netherlands. This is something that has to change!

So if you are a screamo-act or someone who knows a screamo-act, otherwise if you agree with the statement that screamo-acts have to play in the Netherlands, let us know by clicking HERE.
[ 2007-10-19 ]

SEO Screamo

Door richard Knol

zoekmachine optimalisatie

Enige tijd geleden heb ik een blog geschreven over zoekmachine optimalisatie oftwel SEO.
Het betrof deze website   met als toppositie op het keyword 'screamo' in Google een plaats op pagina 26. Inmiddels is gelukt om binnen een maand tijd te verhuizen naar een positie op pagina 2 in Google! Een mooi resultaat.

Een combinatie van keyword-gebruik en relevante, up-to-date content did the trick. Omdat screamo een muziekgenre is, is het iets voor álle mensen, over de hele wereld. En dat blijkt want screamo.nl heeft heel wat bezoek uit spaans-talige landen als Chili en Venezuela. Vanuit die landen zijn er ook behoorlijk wat relevante backlinks ontstaan, wat de vindbaarheid ten goede komt.

Eens kijken of we op nummer 1 kunnen komen...[ 2007-10-11 ]

Screamo.nl heeft bekijks in Zuid-Amerika

Het valt op dat er veel mensen uit Zuid-Amerika de screamo.nl website bezoeken.
Voornamelijk uit Chili, Venezuela, Brazilië en Mexico. Dit blijkt uit de statistieken.

Er zijn zelfs een aantal mensen uit Chili die een link naar screamo.nl op hun fotolog-site hebben geplaatst. (kunnen die Nederlands lezen dan??)

Ook heeft iemand onafhankelijk van de screamo.nl website, deze als referentie toegevoegd aan de spaans(talige)e wikipedia over screamo..

Geinig!! En misschien nog wat Spaans toevoegen.


[ 2007-09-25 ]

Zoekmachine optimalisatie

Wanneer men een website lanceert, wil men ook meteen goed gevonden worden in de diverse zoekmachines. Screamo.nl wil dit uiteraard ook. Van belang hierbij zijn de gekozen 'keywords'. De resultaten voor de term 'screamo' zijn teleurstellend te noemen. In google slechts op pagina 26. We willen hieraan wat gaan doen door zoekmachine optimalisatie, oftwel SEO toe te gaan passen.
 
Screamo.nl is er niet op uit om er finacieel beter van te worden. Het doel is om op de meest goede en efficiente wijze informatie te leveren over screamo.
 
Door simpele 'zoekmachine regels' te volgen en hierin consequent te zijn kan een website beter gevonden worden in de meeste zoekmachines. Voorbeelden en uitleg over zoekmachine optimalisatie kunnen worden gevonden onder de volgende links:
Door het toevoegen van de best bekeken bands aan de keywords hopen we de positie in de zoekmachines op de term 'screamo' positief te kunnen beinvloeden.
 
Daarnaast gaat screamo.nl actiever en vaker bezig met de inhoud van de site. Dus meer bands en reviews. Vaker nieuws en updates. 


[ 2007-09-14 ]

Screamo nu ...

Na het 'ontstaan' in de vroege jaren negentig is er inmiddels een behoorlijke variatie te horen binnen het screamo-genre.
Van de rauwe en hart-verscheurende geluidstaferelen van 'Kite Flying Society ' en de emotionele hardheid van 'Envy ' tot de psycho-hyper-jazz van 'the Number twelve looks like you '.

Sinds enige tijd wint het screamo-genre in Nederland aan bekendheid. Met name de populariteit van cross-over- en emo-acts als 'Enter Shikari ', 'My Chemical Romance ' en 'the Used ' draagt hieraan bij.
(Al hebben die met het genre weinig van doen ...)

Nadelen van het screamo-genre zijn:
  • bands houden er meestal snel mee op
  • er worden vaak alleen low-fi opnames gemaakt
  • uitgebracht in erg kleine oplages
  • bands zijn slecht bereikbaar voor communicatie
  • bands spelen vaak op obscure plekken.

Voor underground en extreme screamo-acts kun je terecht op deze hyve en op de screamo.nl website.


[ 2007-09-14 ]

Luisterpaal-screamo

Op het internet is heel veel te vinden.
 
Zo heeft het online internet-radio-station Last FM de beschikking over radio met diverse insteek.

Ook voor het screamo-genre zijn er een aantal radio-stations beschikbaar.
 
Op de radio-pagina kun je er een paar vinden. Je vindt hier uitzendingen met La Quiete , Phoenix Bodies , Funeral Diner en meer.
 
Wat opvalt is dat zowel de underground- als wel de populaire- screamo wordt uitgezonden.
 
Vooral de underground spreekt erg aan. Anno 2007 zijn er ook voor deze categorie voldoende mogelijkheden om zich kenbaar te maken. Naast een eigen website hebben veel bands een account bij MySpace of promoten ze hun eigen werk via lastfm.
 
Radio rules!!

Hassan-I-Sabbah Belle-epoque nitro-mega-prayer Angel-Hair June-paik Eaves Shikari Anomie Majority-rule Love-Like...-Electrocution Daitro Hot-cross I-Hate-Myself Gantz Yaphet-Kotto Suis-la-lune Ampere Envy Raein Amanda-Woodward 1905 Portrait I-Have-Dreams La-Quiete In-Loving-Memory Comadre Danse-Macabre the-Spirit-of-Versailles Funeral-diner Kaospilot Heroin Neil-Perry The-number-twelve-looks-like-you I-would-set-myself-on-fire-for-you Circle-Takes-The-Square Cobra-Kai Saetia Pg.-99 Vuur Louise-Cyphre Usurp-Synapse Gauge-Means-Nothing Cease-upon-the-capitol Clikatat-Ikatowi Index-for-potential-suicide Malady Toru-Okada Takaru Joshua-Fit-For-Battle Her-Breath-On-Glass Orchid Heaven-in-her-arms Jeromes-Dream Palatka City-of-Caterpillar Indian-Summer You-And-I The-Kodan-Armada Nervous-light-of-sunday The-Apoplexy-Twist-Orchestra Mihai-Edrisch One-eyed-god-prophecy Trainwreck Love-Lost-But-Not-Forgotten Zann In/Humanity Loma-Prieta Swing-Kids Sed-Non-Satiata Reversal-of-Man Union-of-Uranus I,-robot Portraits-of-Past Am-I-Dead-Yet? Tristan-Tzara Tunes-for-bears-to-dance-to I-wrote-haikus... Do-Androids-Dream-Of-Electric-Sheep?